6 съвета при SEO оптимизация на видео клип

Ако е много трудно да биете по стандартния начин в класирането конкуренцията си, то не забравяйте, че в SERP и то на първа страница в Google често се показват и видео резултати. Хората стават все по-мързеливи и са склонни да цъкнат на тези резултати – все пак Google нямаше да ги показва там, ако това не беше факт.

Можете да минете през резервното платно на SEO магистралата и да класирате лесно резултат в топ 10 само с едно видео. Приятно нали?

Днес сме ви подготвилите 6 според нас доста добри съвета за видео оптимизация, които се надяваме да ви помогнат да се справите по един блестящ начин с предизвикателството, наречено SEO оптимизация.

1. Youtube е услуга на Google.

Колкото и да твърдят от Google Inc, че видео сайтовете се класират според своята полезност и конкретния видео клип, то в резултатите ясно личи тяхното пристрастие към собствения им проект YouTube – качвайте своите видеа там, ако искате максимални резултати в тази търсачка.

2. Заглавие

Отидете в Google или Youtube.Започнете да пишете своята услуга. Вижте какво ще ви предложат двете търсачки (autosuggestions). Това е вашето заглавие.

3. Контактна информация

Ако искате вашето видео да конвертира реални потребители в потенциални клиенти, то посочете контактна информация. Добавете линк към вашия сайт, добавете адрес и телефон, на които да ви открият.

4. Етикети

Използвайте подходящи описателни тагове (етикети) за вашето видео. Добре е да ги асоциирате с вероятни потребности от страна на потребителите т.е. с нещо, което те биха потърсили в контекста на вашите услуги.

5. Линкове

Разпространете своето видео в различни сайтове. Осигурете входящи линкове и то качествени, които допълнително да подсилят онлайн видимостта и вашите SEO усилия.

6. Описание

Създайте описание на своето видео. Така повишавате неговата релевантност към търсените ключови фрази и думи от потребителите в 2 от 3-те най-големи търсачки на планетата.

Още интересна информация можете да откриете в новия ни уеб сайт за SEO оптимизация – IdeaMax.eu

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
This entry was posted in and tagged Видео SEO, оптимизиране на видеоклипове, съвети, трикове.

One thought on “6 съвета при SEO оптимизация на видео клип

  1. Видео в тубата, както и vimeo, metacafe, и други подобни се класират много добре, не съм правил експерименти със bing video, ако някой иска да сподели…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.