Съвършен SEO копирайтинг – 10 прости, но ефективни стъпки

Ако се чудите как успяват хората предлагащи професионални SEO копирайтинг услуги да съумеят да направят нещата правилно, то това мини ръководство е за вас. В него с кратки и прости съвети ще фокусираме вниманието ви върху нещата, които работят, когато става дума за копирайтинг, писане на контент, създаване на статии или както и да наричате процеса по създаване на съдържание за уеб.

1. Анализ на ключови думи

Добрия SEO копирайтър не е просто копирайтър, той е и със сериозни познания в самата SEO оптимизация. Неговата работа е да предвиди как могат вашите клиенти да потърсят предлаганите от вас продукти и услуги. Това естествено включва анализ на потребителските нагласи и ключовите думи, които ще работят най-добре за вас.

2. Проучване

Никой не се е родил научен! Това предполага, че трябва да се запознаете с това, за което ще пишете. Това е доста лесна задача, която е бързо изпълнима в ерата на Интернет. Например аз, който съм писал в над 100 различни бизнес ниши, съумявам да се справя с това за часове, но на някои хора това може да отнеме и повече или по-малко време

Естествено, ако знанията ви в дадена област са трупани дълги години това е чудесен вариант – остава да се научите и да звучите добре с маркетинг изразните средства и възможности, които един текст предоставя.

seo копирайтинг услуги

3. Структуриране

Отново ще се позова на дългогодишния си опит си като SEO копирайтър и ще ви кажа, че за мен статията е готова в момента, в който разполагам с нейната структура. Най-често използвам брейнсторминг, който ми оформя развитието на текста за около 30 секунди без значение от дължината на текста. След като съм създал план за какво ще пиша всичко е доста по-лесно.

4. Call to Action

Макар статията да е посветена на SEO копирайтинг методите, то не е лошо и да се възползваме от силните ефекти на маркетинг текстовете. Имплементирането на Call to Action-и, които карат потребителя да направи нещо е една чудесна идея. Не прекалявайте с тях, но не ги и пренебрегвайте.

5. Ключовите думи

Според много хора и SEO инструменти доброто насищане с ключови думи може да варира от 2% до 10%. Няма да ви казвам точен процент, за да не ви подведа, макар, че имам собствено виждане по въпроса. Какво трябва да запомните? Включете поне няколко пъти ключовата си дума в текста – в началото, в края и в основната част.

6. Добавете името на фирмата си, адрес, телефон

Все по-добри отзиви в световен мащаб се чуват по повод засиления онлайн брандинг. В крайна сметка не е никак лоша идея да включите името на фирмата си в текста. Причините, които знам защо да го направите са поне няколко, но ще ги запазя за себе си. Адреса пък е добра идея за Local SEO оптимизацията, така че не го изоставяйте. От друга страна пък и добавянето на телефон може да доведе до действие от страна на потребителя.

7. Съдържанието трябва да е четимо

Много често клиенти, които търсят моята помощ са създали текстове, които не са четими от аудиторията. Какво имам предвид? Текстът просто не тече гладко. Спъва ви и не ви оставя да се потопите в него и да го прочетете гладко. Ако не четете, то вероятно затваряте страницата и не купувате нали?

8. Щипка вдъхновение, наречено снимка

Ако говорите за неща, които човек е трудно да асоциира със своя бит, то добавянето на снимка е просто задължително. Ако продавате нещо красиво – покажете го. Ако продавате услуга – демонстрирайте резултати.

9. Никога не копирайте съдържание

Никога, ама никога не копирайте чуждо съдържание. Много клиенти, които ми звънят са свършили точно това безумие преди да ме потърсят. Първо – отивате във вторичния индекс на Google, второ – могат да ви докладват и накажат от търсачките, и т.н. и т.н. Създавайте собствено съдържание, което носи полза, а не взимайте нещо чуждо и го казвам не в етичен аспект, а в технически.

10. Подчертайте най-силните моменти

Използвайте списъци, подзаглавия, удебелен и наклонен текст. Фокусирайте вниманието на потребителя върху най-ценното, което му давате. Така повишавате доверието към фирмата, а не е ли това идеята на копирайтинга.

 

Бонус съвет – заглавията са това, което кара хората да отворят една статия. Ако хората я четат, търсачките ще ги последват. Повече за заглавията в SEO копирайтинга.

Естествено това са малка част от нещата, които един професионален SEO копирайтър трябва да използва, но са едно страхотно и мощно начало, което да ви даде увереност и сигурност във вашите умения.

Имате нужда от професионални SEO копирайтинг услуги? Ето цените – > цени за SEO копирайтинг, ето и препоръките – > препоръки за SEO копирайтинг. Телефона ми е горе в ляво, а ето и страницата за контакт.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.