Топ 5 причини защо вашето съдържание не продава

Маркетинг копирайтингПостоянно в интернет откриваме специално създадени маркетинг статии, които се опитват да ни убедят да закупим продукт или услуга. Някои са по-добри, други – не толкова, а някои са откровено слаби.

Какви са 5-те най-често допускани грешки, които могат да съсипят едно маркетинг съдържание и да намалят степента му на конверсия?

1. Не сте ефективни, докато се поставяте в обувките на клиента и създавате съдържание, което или звучи твърде рекламно или откровено обърква потребителя-клиент. Колкото повече информация предоставяте на клиента, толкова повече решения го карате да прави, а това резонно води до колебания. Не ви казвам да не предлагате важно съдържание, но го ограничете до толкова, до колкото то няма да разколебае клиента ви.

2. Потока потребители няма нужда от услугата/продукта, който предлагате, пък бил той и супер добър. Това често може да се окаже следствие от погрешно таргетиране. Не можете да продадете каруца на човек, който няма кон, нали?

3. Не сте интегрирали “Call-to-Action” елементи т.е. не подтиквате достатъчно добре своите потребители да се свържат с вас и да се консултират и в последствие да закупят вашият продукт. Всеки добър текст, който има за цел продажба на крайни клиенти (B2C) или дори на компании (B2B) е важно да провокира действие, да подтикне потребителя да потърси още от това, което сте му предложили в своята маркетинг статия и той да се реши да ви пише или дори да се обади.

4. Липсва причинно следствената връзка. Ако предлагате например бързи кредити, то да предложите просто пари на заем не е достатъчно. Нужно е да проумеете, защо са нужни тези пари, как ще подобрят живота на хората и защо те търсят точно такава финансова услуга. Разработете няколко сценария, проучете статистиката и разберете кое подтиква хората да търсят бързи заеми, така ще знаете как да отговорите на потребителските очаквания и да се преборите със съмненията на клиентите си.

5. Липсата на доверие. Един от най-големите проблеми пред един маркетинг текст е той да създава доверие. Много хора се самоизтъкват, създавайки подобно съдържание, но това често звучи твърде елементарно и mainstream.

Лично аз използвам форма на често задавани въпроси в съчетание със списъци. В тях пресъздавам фундаментални въпроси на клиента като например „Защо да избера тази фирма“. Отговаряйки адекватно и обективно вие можете да грабнете потребителя. Днес, ако някой има нужда от продукт, то спечелете доверието му и не го разочаровайте, това само ще генерира бъдещи ползи.

Искате перфектното маркетинг съдържание? Можете да ми се обадите и да го разработим заедно или пък не. Изборът е ваш, а телефонът ми е 0896 454 354!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.