6 съвета при SEO оптимизация на видео клип

Ако е много трудно да биете по стандартния начин в класирането конкуренцията си, то не забравяйте, че в SERP и то на първа страница в Google често се показват и видео резултати. Хората стават все по-мързеливи и са склонни да цъкнат на тези резултати – все пак Google нямаше да ги показва там, ако това не беше факт.

Можете да минете през резервното платно на SEO магистралата и да класирате лесно резултат в топ 10 само с едно видео. Приятно нали?

Днес сме ви подготвилите 6 според нас доста добри съвета за видео оптимизация, които се надяваме да ви помогнат да се справите по един блестящ начин с предизвикателството, наречено SEO оптимизация.

1. Youtube е услуга на Google.

Колкото и да твърдят от Google Inc, че видео сайтовете се класират според своята полезност и конкретния видео клип, то в резултатите ясно личи тяхното пристрастие към собствения им проект YouTube – качвайте своите видеа там, ако искате максимални резултати в тази търсачка.

2. Заглавие

Отидете в Google или Youtube.Започнете да пишете своята услуга. Вижте какво ще ви предложат двете търсачки (autosuggestions). Това е вашето заглавие.

3. Контактна информация

Ако искате вашето видео да конвертира реални потребители в потенциални клиенти, то посочете контактна информация. Добавете линк към вашия сайт, добавете адрес и телефон, на които да ви открият.

4. Етикети

Използвайте подходящи описателни тагове (етикети) за вашето видео. Добре е да ги асоциирате с вероятни потребности от страна на потребителите т.е. с нещо, което те биха потърсили в контекста на вашите услуги.

5. Линкове

Разпространете своето видео в различни сайтове. Осигурете входящи линкове и то качествени, които допълнително да подсилят онлайн видимостта и вашите SEO усилия.

6. Описание

Създайте описание на своето видео. Така повишавате неговата релевантност към търсените ключови фрази и думи от потребителите в 2 от 3-те най-големи търсачки на планетата.

Още интересна информация можете да откриете в новия ни уеб сайт за SEO оптимизация – IdeaMax.eu

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “6 съвета при SEO оптимизация на видео клип

  1. Видео в тубата, както и vimeo, metacafe, и други подобни се класират много добре, не съм правил експерименти със bing video, ако някой иска да сподели…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.