SEO заглавия: Как да се класираме за няколко фрази –хитро и бързо

Като човек, който вече има над 6 години практически опит в SEO копирайтинг сферата, то неизменно съм изследвал ефекта на заглавията при писане на текстове за уеб. Много от вас, които следят този блог и са прочели статията „8 начина да накарате баба си да танцува брейк“ вече са наясно как се създават добри заглавия, които карат хората да прочетат (разбирай отворят)една статия.

SEO ЗаглавияДнес обаче ще обърнем внимание на заглавия, които се представят най-добре пред търсачките и ви носят трафик от тях. Аз лично използвам заглавия, които на-често вкарвам и като URL адреси на самите публикации т.е. ако заглавието ми е „Как да напиша перфектна SEO статия“, то вероятно URL-а би бил – *.*>как-да-напиша-перфектна-seo-статия/

Как обаче да създаваме URL-и и заглавия, които да работят за нас не само в една насока?

При създаването на публикации е добре да помислим и за алтернативи на основно таргетираните ключови фрази. Един чудесен пример в тази насока е например заглавие от типа:

Топ 10 OnPage SEO съвети за оптимизация за търсачки

При подобно заглавие се фокусираме върху няколко търсения, при които можем да постигнем доста добри резултати, а именно:

  • Топ SEO съвети
  • SEO съвети за оптимизация за търсачки
  • OnPage SEO съвети
  • Съвети за оптимизация за търсачки
  • И т.н. и т.н.

Подобна практика дава доста добри резултати в експериментални за мен уеб сайтове, където се старая да изследвам ефекта при имплементирането на различни SEO копирайтинг техники. Лесно можете да проверите и ефекта при вас и ако този подход сработи да го използвате масово в своя сайт.

Забележете, че съм вкарал числото “10”в заглавието, за да повиша CTR-a в SERP. Не бива разбира се да прекалявате с дължина, като е нужно да спазвате все пак препоръките, които най-често казват – не повече от 70 символа за заглавие, включително интервалите.

Друг вариант да повишите CTR-a е разбира се да използвате негативните нагласи, които работят перфектно, особено за България. Заглавия от типа „Защо да не наемате евтин SEO копирайтър“ със сигурност имат по-висок CTR от тези от типа „Защо да наемете копирайтър“.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “SEO заглавия: Как да се класираме за няколко фрази –хитро и бързо

  1. Pingback: SEO оптимизация: Title тагове | Ideamax.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.