SEO копирайтър

SEO копирайтър, това звучи странно. Едно от най-важните неща в света на SEO-то е съдържанието. Но не просто обикновено съдържание, а написаното по правилен начин. В настоящата статия ще разкрием приложенията на един SEO копирайтър (като мен самия).Ето няколко неща, които всеки SEO копирайтър трябва да спазва, за да има успеха, които търси и същевременно да бъде полезен на своите читатели:

 1. Преди да потърсите експерт в SEO копирайтинга, то уверете се, че той наистина е такъв т.е. трябва да разбира от SEO, от копирайтинг и от уеб разработки.
 2. Препоръки – преди да изберете някой, за да създаде вашето уникално, неповторимо и крайно интересно съдържание, то запознайте се с неговите препоръки и какво е мнението на клиентите за него.
 3. Един SEO копирайтър е добър, когато може да ви накара да прочетете статия, за чието създаване той е разполагал с едно изречение, това е ясна гаранция за локумаджийство в неподозирано привлекателни мащаби.
 4. Истинския копирайтър не е експерт в конкретна област, той може да пише за всичко, така той приема едно завладяващо предизвикателство, което със сигурност да даде нему нужната творческа свобода. Не е копирайтър, човек експерт в друга област…един хотелиер не е копирайтър, защото може и да е експерт в областта на хотелите, но какво ще напише за хлебарките и тяхното унищожаване.
 5. Цената – лудостта си има цена. Да трябва да я заплатите, ако търсите най-доброто.
 6. Колкото и да е добър един копирайтър, то няма как да напише за 1 седмица 30 интересни статии, от които да научавате с всеки следващ материал нещо ново – тези хора се наричат преводачи, да не бъркаме едното с другото. Ако обаче му плащате по 50 лева на парче и срока е 2 месеца, то убеден съм, че ще се справи.
 7. Article маркетинга(публикуване в директории за статии) – да това, често се оказва основното ни предназначение, защото в България всички искат да правят от нищо нещо, малко като в хубавия български филм „Кит“. Благодарение обаче на него, можете да получите огромен брой линкове и то от доста прилични сайтове, чиито собственици често са доказани експерти в SEO сферата.
 8. Един SEO копирайтър ползва инструменти за проверка на правописа, защото за него той е ръчната спирачка на неговата креативност.
 9. Колкото по-дълго работите с един човек, пък бил той и копирайтър, то вие му се издигате в очите и той започва да влага от себе си при писането на вашите статии.
 10. Всеки SEO копирайтър структурира текста от гледна точка на неща като интензитет на ключовите думи, поставяне на ключови думи на дадени места в текста, разбиването им, когато става дума за ключови фрази и поставянето на линкове в тях за максимален ефект.

Надявам се забавната ми статия да ви е допаднала, а и ще ми е интересно дали ще се класира за думата SEO копирайтър.

п.с. Ако все пак само SEO копирайтинга не е достатъчен, то можете да се обърнете към IdeaMAX – една от най-добрата фирма за SEO услуги в България. За нея няма невъзможни неща, но услугата естествено не е за всеки джоб.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 thoughts on “SEO копирайтър

 1. SEO копирайтър част от самата оптимизация на страници ли е или това е различна дейност? Какво в същност означава копирайтинга за СЕО-то?

 2. Означава, че освен всичко останало, твоя уебсайт се нуждае и от текстове, написани по подходящ начин, за да постигне още по-добър ефект. За това дали е част – зависи. Някои го предлагат други – не. Ако плащаш абонаментно обслужване, то вероятно е, но това варира все пак в зависимост от хората…Самата услуга се казва SEO копирайтинг, като аз съм писал заглавието с цел да се определя като SEO копирайтър. Съдържанието като цяло създава допълнителни страници, който се индексират и дават тежест на твоя сайт. Друг метод е естествено публикуването по директории за статии, където се предлагат безплатни линкове към твоя сайт в замяна на написването на авторска статия от твоя страна. И все пак колкото по-добре написана е тази статия и се класира по-добре, толкова по-голяма тежест ще имат линковете от нея за теб.

 3. Pingback: Каква е разликата между копирайтинг и SEO копирайтинг | Article-bg.eu – Блог

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.