5 причини защо е добре да “спамиш” във Facebook

Често много хора се шегуват с мен защо „спамя” толкова много в социалните мрежи и особено във Facebook. Причините са няколко и днес ще обърна сериозно внимание със сериозни доводи и считам важни причини защо го правя и защо това е важно според мен.

Общество

До голяма степен обществените нагласи и мнения се преместиха във Facebook. Активността ви там се равнява на изказване на мнение по определени въпроси подобно на това, когато говорите пред пълна университетска аула. Не напразно хората, които са част от вашите списъци се наричат „приятели”, като идеята е да се пренесат нормалните обикновени взаимоотношения онлайн, включително идеите и комуникацията. Вие влияете, добавяйки финален щрих дори на нечия чужда идея като я доразвивате и получавате подобаваща оценка за това.

Информация

Вие осигурявате потока от информация, който изразява вашето мнение по даден казус. Дори да попаднете на материал – опровержение, то вие можете умишлено да го пропуснете, насочвайки аудиторията – нещо, което например телевизии като БТВ, ТВ Европа, On-Air TV постоянно правят. Не прекалявайте с тематичната информация за вашите идеи – дайте почивка на хората, за да не ви сметнат за твърде краен фанатик в определено отношение. Най-добрия начин е да ги разсмеете или провокирате активност от тяхна страна.

Власт

Това не е спам, това е ...Facebook

Погледнете горните две. Именно в тях се корени властта, която получавате. Имате определена информация и я споделяте с 10-20, че и повече пъти хора, с, отколкото бихте я споделили иначе в кафето. Това се оказва силен PR (или както са казвали нацистите „пропаганден”) инструмент, който можете да използвате за собствени користни или безкористни цели. Когато се научите, че не парите, а властта е по-важна, то можете да започнете да живеете нов живот.

Активност

Превземете ефира – „Заглушете другите радия и излъчвайте своето!”. Посредством високата си активност вие контролирате в голяма степен нагласите. Ефектът е дори по-силен, когато говорите аргументирано и обективно, като така създавате доверие към себе си като човек, а и като професионалист. Следете тенденциите, бъдете актуални, но леко провокиращи, за да получите обратната връзка, от която имате нужда, а тя от своя страна ще отключи диалога.

Контакти

За последните 2 години увеличих значително контактите си. Бизнес, лични, спортни, алкохолни. Всеки иска да е част от играта. Дайте възможност на хората да ви бъдат истински приятели. Пийте по една бира/ракия/водка/уиски/джин/узо/коктейл с тях. Направете нещо друго с тях. Покажете своята отвореност. Не подценявайте все по-асоциалния свят, в който живеем – не подозирате колко много изпускате, ако го правите.

Вие можете да бъдете много повече от воайор, търсещ забавления, бъдете информационният лидер, бъдете водещия на шоуто, наречено Facebook.

п.с. Не прекалявайте, защото рискувате много хора да ви махнат от фийда си, все пак това е част от играта и всъщност дори може да е полезно, за да измерите как влияе поведението ви във Facebook на абонатите и приятелите ви.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.